Alaturati-va campaniei Bucura-te daruind!

 Va invitam sa va alturati proiectului derulat de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani (A.S.C.O.R.) - filiala Bucuresti care se adreseaza copiilor din Centrul de Plasament "Sfanta Ana" din Bucuresti.
Scopul proiectului este strangerea de produse (materiale didactice, haine, obiecte necesare organizarii activitatilor in centru, etc) precum si de fonduri in vederea derularii unor activitati social-educative.
Argument - in Centrul de Plasament "Sfanta Ana" sunt copii cu varste cuprinse intre 9 si 18 ani; majoritatea provin din familii dezorganizate si cu posibilitati financiare reduse, unii dintre ei fiind orfani de un parinte, sau chiar de ambii parinti. Astfel se simte acut lipsa dragostei parintesti in dezvoltarea personalitatii lor, ei prezentand o fragilitatea emotionala care mai tarziu va genera probleme de integrare sociala.
Voluntarii de la A.S.C.O.R., si-au propus sa incerce sa acopere putin din lipsa afectiunii parintesti, incercand totodata sa ajute la dezvoltarea lor atat fizica cat si social-educativa, in conditii apropiate copiilor cu familie, deruland mai multe activitati precum :
 - mersul la biserica cu copiii
 - organizarea de cateheze care au ca scop invatarea moralei crestin-ortodoxe
 - vizitarea de muzee/teatre, manastiri, biserici sau obiective de interes cultural
 - organziarea de mici excursii si plimbari
 - desfasurarea de activitati cultural-educative - curs de pictura
 - organizarea de serbari cu ocazia anumitor Sarbatori sau zile speciale
In acest context, avand in vedere ca prin statut A.S.C.O.R. este o asociatie nonprofit si nu detine fondurile necesare pentru organizarea acestor activitati, s-a initiat o  campanie care se va desfasura in perioada 21 februarie - 31 martie,  la care va invitam sa participati, in urma careia speram sa strangem atat produse (haine, incaltaminte, rechizite, diferite produse de consum pentru Centru, etc) precum si fonduri care vor fi folosite strict pentru organizarea activitatilor A.S.C.O.R. cu copiii din Centrul de Plasament.
Pentru mai multe detali legate de campanie, puteti consulta blog-ul http://bucura-te-daruind.blogspot.com/
iar pentru detalii privind activitatile A.S.C.O.R. http://ascorbucuresti.wordpress.com/

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu